MigreeniMonsteri (Migraine Monster)

Lanseeraan sarjakuvani ilmavirtamigreeni.com -sivustolla kiitoksena tohtori Ilmavirralle, joka on vuosien saatossa kärsivällisesti ja menestyksekkäästi hoitanut kroonistunutta migreeniäni. Kroonisen migreenin kanssa eläminen vaatii rautaisia hermoja, sinnikkyyttä ja huumorintajua. Toisille päällepäin näkymättömän sairauden kanssa eläminen on vaativa tehtävä, joka vuodesta toiseen järjestää yllättäviä ja uusia käänteitä. Lukuisista yrityksistä huolimatta en ole onnistunut hyväksymään migreeniä osaksi elämääni. Eräänä iltana yritin hahmotella piirtäen, miltä migreenini näyttäisi, jos se olisi elävä olento -näin sai alkunsa MigreeniMonsterin hahmo.

Sarjakuvaan on taltioituna naishahmo ja hänen elämäänsä hankaloittava kiusanhenki, jonka kanssa he etsivät tilaisuutta tuhota toisensa hinnalla millä hyvänsä. Monsterin olemassa olo on kuitenkin täysin riippuvaista naishahmosta ja tämä ikävä ”parisuhde” on saanut naishahmon unohtamaan, miten ilman migreeniä eletään. Naisen ja Monsterin arkeen & taisteluun osallistuvat lisäksi muut sarjakuvassa esiintyvät hahmot: läheiset, ystävät, lemmikit, sairaalan henkilökunta, yksityiset lääkärit ja työyhteisö.

Migreenin monet oireet ovat sangen omituisia ulkopuolisen silmin katsottuna. Sarjakuvani välityksellä pyrin jakamaan omia ja toisten kokemuksia migreenin kanssa elämisestä. Migreeniä sairastava saattaa joutua kohtaamaan paljon ennakkoluuloja, syrjintää ja oireita saattaa jopa joutua salaamaan eri tilanteissa. Migreeniin liittyy paljon negatiivisia tuntemuksia ja siksi minulle on tärkeää käsitellä tätä ikävää sairautta huumorin keinoin. Samalla haluaisin välittää myötätuntoa toisille omien migreenimonstereidensa kanssa kipuileville. 

Sarjakuvani etenee tällä sivustolla hiljalleen, migreeni vaikuttaa myös piirtämiseen, koska välillä silmissä vilisee tai kädet ei tottele – maltti on siis valttia! Ethän käytä tai kopioi tekemiäni kuvia ilman lupaani. Jos olet kiinnostunut sarjakuvastani, haluat antaa palautetta tai haluat oman migreenitarinasi osaksi sarjakuvaani, lähetä postia osoitteeseen: 

migreenimonsteri@gmail.com

 

Osa 1: Muistoja menneisyydestä

 

 

 

Osa 2: MigreeniMonsteri Pro

 

Osa 3: Tohtori Tulpin anatomia-arvaus

 

Osa 4: HormoniMONSTERI

 

Osa 5: Status Quo: “Aimo” tuli taloon

Uusi CGRP -migreenilääke mullisti kaiken! Olin ilmeisesti yksi onnekkaista “super-respondereista”, kun MigreeniMonsterini kutistui onnettomaksi ja voimattomaksi, kykenemättömäksi aiheuttamaan jatkuvaa jäynää. Mutta mitä seuraavaksi? Olin elänyt vuosikymmeniä Monsterin ehdoilla. Kaikki se, mitä olin karsinut pois elämästä, oli yhtäkkiä pala kerrallaan ulottuvillani.